Naše letošnje okrevanje na Braču

Letos so se člani odločili, da bi belokranjski diabetiki aktivno okrevali na morju. Izbrali smo najbolj ugodno po napovedi programa in cene in odšli na Brač. Dobro smo izbrali in preživeli nepozabnih sedem dni.

Ob štirih zjutraj 4. junija nas je na avtobusu v Metliki pozdravila vodička Andreja in 50 članov je krenilo z avtobusom na Brač. Vožnjo smo začeli z petjem, sedem dni veliko peli in se smejali (imeli smo namreč tudi tečaj smeha) in se s petjem tudi vračali. Sedem dni nas Andreja ni »izpustila iz rok«.
Vseh sedem dni je bila ob pol osmih jutranja telovadba ob ali v morju. Ob 9. uri info ura – skupni sestanek vseh za dogovor o dnevnem programu. Tudi meritve sladkorja in pritiska.
Vsak dan smo ob 10. uri začeli z telesnimi aktivnostmi po dogovorjenih dnevnih programih:
pohod-sprehod v Supetar; balinanje; 4,5 km sprehod v Mirce; izlet z avtobusom v živalski naravni park Sutivan; avtobusni izlet z ogledom klesarske šole in muzeja v Pučišču; zadnji dan učenje in izvajanje joge smeha in ostale tehnike sproščanja.
Seveda je bilo vsak dan popoldne kopanje v kar toplem morju.
Ob popoldnevih pa so bila tri predavanja, avtobusni izlet na Bol, športna tekmovanja v balinanju, mini golfu in pikadu.
Lokalna Dalmatinska klapa Supetar nam je namenila večer pesmi in plesa pozno v noč, sicer pa se je vitalnejši del naše skupine vsak večer po 9 uri lahko naplesal v posebnem paviljonu – baru.
Ne nazadnje moramo omeniti, da nam je hotelski kompleks ponujal vse storitve po all inclusive sistemu z več restavracijami in pivnicami, ki so ponujali postrežbo ves dan.
Čeprav ali prav zato, ker nam je Andreja sedem dni »dihala za ovratnik«, smo ob slovesu soglasno izrazili željo, da vse skupaj ponovimo prihodnje leto.

Anica Volk