14. pohod in piknik na Prilozju

NA 14. POHODU IN PIKNIKU NA PRILOZJE SMO DAROVALI KM ZA OSEBE S SLADKORNO BOLEZNIJO IN ZASE

Dve skupini pohodnikov sta 27. avgusta prehodili 11,5 km poti iz Metlike in iz Črnomlja, ena skupina pa 2 km iz Podzemlja, vsi do letališča Prilozje. Tam je preko 100 udeležencev uživalo v kulturnem programu, predavanju in skupinskem razgibavanju ter kot enotni pevski zbor zapelo belokranjsko pesem PASTIRČE MLADO.
V štirih športnih disciplinah je tekmovalo 77 članov in 15 zmagovalcev je prejelo darilno vrečko s priložnostno majico, merilnikom sladkorja, gelom za nego in seveda kolajne. Za 3. mesto v »slepem zadevanju tarče« jo je prejela Špelca.
Spominske majice in spominske kolajne-obeske so dobili vsi pohodniki, med katerimi sta bili tudi Špelca Rudolf in Danica Ostanek, ki je predavala o pomenu in načinih telesnih aktivnosti diabetikov.
In vodila razgibavanje stotih.
Po uvodnem golažu so vse popoldne delovali roštilji. Veliko mizo so naše članice obložile s pogačami, poticami in pecivom. Veliko je bilo tudi sadja in seveda pijače.
Ansambel Andreja Bajuka s pevko pa je igral pozno v popoldne in mi smo plesali.

Pa še o društvu

Belokranjski diabetiki smo še naprej, kljub vsem težavam s COVID-19, zelo aktivni. Covid nam je »vzel« veliko članov, med njimi tudi našega člana in prijatelja Lojzeta Rudolfa. Kljub temu pa se število naših članov stalno povečuje, v društvu nas je že preko 310 članov. Tudi zato, ker naše načrtovane programe dosledno uresničujemo in celo presegamo, poleg diabetikov k nam pristopa in v društvu aktivno deluje kar nekaj svojcev diabetikov in podpornih članov.
Kljub bolezni in omejitvam smo v preteklih dveh letih izpolnili začrtani program skoraj v celoti (občni zbori, predavanja, okrevanja, piknik in obdaritve).

Letos pa nam gre še bolje. Ob zgoraj predstavljenem dogodku se lahko pohvalimo z izpeljanim občnim zborom s preko sto udeleženci, dvema predavanjema, dva polna avtobusa članov smo odpeljali na izlet v Brkine in Ormož. Poln avtobus nas je bilo tudi na 7-dnevnem okrevanju na Braču.
Upamo pa, da bomo do konca leta uspeli izvesti še naš štirinajsti pohod po URBANOVI POTI s kostanjevim piknikom, organizirati našo proslavo v novembru in seveda izpeljati še dve predavanji. Dvema članoma smo že podelili enkratno finančno pomoč, koncem leta pa se bomo tredicionalno družili z jubilanti in starostniki.

Da se lahko pohvalimo s takim delom, gre zasluga zelo enotnemu in privrženemu članstvu.

Zatorej dragi člani: HVALA VSEM IN VSAKEMU POSEBEJ!
OSTANIMO ZDRAVI!

Vekoslav Prevalšek