Šli smo na okrevanje v Rogaško slatino

Aktivni oddih v termah Rogaška Slatina

 Tudi letos smo šli v terme Rogaška Slatina, od 13.5.2018- 20.5.2018. To zdravilišče poznamo po dobri organizaciji in odličnem programu, ki nam ga pripravijo. Po nas so prišli z avtobusom in 22 sladkornih bolnikov iz Metlike, Črnomlja in Semiča odpeljali v Rogaško Slatino, kjer so nas pričakali z dobrodošlico in nam predstavili program.

Namestili smo se v hotelu Sava in odšli na kosilo. Popoldan pa smo začeli s kopanjem, savnanjem in telovadbo v bazenu. Zelo aktiven začetek in po večerji se nam je prilegel počitek.

Vsako jutro smo si izmerili sladkor in odhiteli pred hotel na ploščad, kjer smo imeli vsakodnevno telovadbo »Šola zdravja». Pod vodstvom naše članice Slavice smo bili prava zanimivost in pridruževali so se nam tudi drugi hotelski gostje in skupina je bila vsak dan večja. Dan se je začel s polno prave energije, ki smo jo potrebovali za nadaljevanje aktivnosti. Po zajtrku smo si vzeli čas za kavico in prijeten klepet.

Po kavici se je začelo dogajati, eni so odšli na kopanje, savnanje in telovadbo v vodi, drugi  na vodene pohode po prelepi okolici. Obiskali smo športni park Janina in se povzpeli na razgledni stolp, si z njega ogledali okolico z Bočem in Donačko goro. Naslednji dan smo šli na pohod na Cvetlični hrib. Hodili smo mimo kapelice sv. Ane, ki ponazarja svetovljanski odnos do zdravja, po južnem pobočju mimo pašnika z jeleni in do vile Bellevue. Šli smo do Ivanovega vrelca s pokušino železne vode in do muzeja Anin dvor, potem pa po zdraviliškem parku do kipa krilatega konja Pegaza. Dotik zlatega kopita prinaša srečo.

Razvajali so nas z raznovrstno prehrano, ki je bila sveža in kvalitetno pripravljena. Ob večerih smo ob glasbi zaplesali.

Imeli smo strokovno predavanje o zdravi prehrani za diabetike med. sestre Mally s predlogi jedilnika za zajtrk, kosilo, malico in večerjo, predavanje dr. Damjana Justineka o temi Opolnomočenje bolnika in predavanje firme Life Pharm o preparatu Laminin za povečanje odpornosti imunskega sistema.

Po večerji so sledili sprehodi in treniranje »prstometa«, ker bomo imeli v maju tekmovanje v Dolenjskih toplicah.

Zadovoljni z vsem, posebno pa sami s seboj smo si obljubili, da se naslednje leto spet udeležimo aktivnega oddiha.

 

Z zdravo prehrano, gibanjem in druženjem je življenje sladko in izpopolnjeno tudi brez sladkorja.

Avtor in foto: Stanislava Rozalija Bajuk