Pohod in piknik v Prilozju

Društvo diabetikov Metlika, ki združuje vse belokranjske diabetike, je pripravilo v soboto 8.9.2018 že 11. pohod in piknik na vzletišču Metlika v Prilozju. Pohodniki so hodili 11 Km iz Metlike v Prilozje. Nekaj besed za uvod je povedal predsednik društva g. Slavo Prevalšek. O poslanstvu društev diabetikov je govoril podpredsednik Zveze diabetikov, g. Lojze Rudolf. Naše druženje je pozdravil tudi podžupan občine Črnomelj g. Misja.
Člani so pripravili bogat kulturni program, ki ga je vodil zmeraj odlični Janez Lah. Sodelovali tudi gostje Društva diabetikov iz Trbovelj in Društva diabetikov iz Mežiške doline.
Organizirana so bila tudi športna tekmovanja v kegljanju s kroglo na vrvici, balinanje na travi, slepo zadevanje tarče in izbijanje koze. Prvi trije iz posamezne športne panoge so dobili priložnostna darila in diplome.

Tudi jedlo in pilo se je. Najprej je bil postrežen golaž, potem pa so si privoščili še specialitete na žaru in kotlovino. Članice so napekle tudi domače pecivo in pogače. Ni manjkalo niti grozdja, sadja in fig. Tudi plesali so po glasbi Mihe Veseliča, ki je vsestranski muzikant. Šli smo se tudi karaoke na katerih je prelepo zapel Lojze Rudolf.

Opazovali smo tudi letanje letalcev domačega aerokluba Bela krajina.

Lep sončen dan je minil v veselem razpoloženju in z gotovostjo lahko trdimo, da bo piknik tudi naslednje leto.

Avtor: Juš Mihelčič

Metlika, 8.9.2018