Peljali smo se s flosom

Peljali so se s flosom

Člani Društva diabetikov Metlika, ki združuje vse belokranjske diabetične bolnike, so šli na izlet na Koroško. Skupaj so se družili z diabetiki iz Mežiške doline. Korošci so prav tako veseli ljudje, kot mi.

Skupaj so obiskali kmetijo Klančnik v Podklancu. Tu so si ogledali lovski muzej, poizkusili dobrote, ki jih družina prideluje na kmetiji in poslušali še predavanje o stresu. Popoldne so se napotili v Dravograd in se peljali s splavom. Na splavu je bilo zelo živahno. Spoznali so običaje in prigode splavarjev, ki so včasih splavarili vse do Črnega morja. Najbolj radoživ je bil Peter Štefanič, ki je tudi skupaj z domačinko opravil splavarski izpit. Vse skupaj je bilo zelo smešno in uživali so v sočni domači koroški besedi, ki jo splavarji še posebno obvladajo.

Na splavu so imeli tudi malico, tradicionalni flosarski golaž s polento. Po prijetni vožnji in skupnem fotografiranju so se poslovili od koroških prijateljev in se odpeljali proti domu. Vožnja je trajala štiri ure, toda njim ni bilo dolg čas. Kaj misliš, kdo je bil glavni?