Okrevali smo v Zrečah

 

Diabetiki iz Metlike, Črnomlja in Semiča smo se udeležili okrevanja v Termah Zreče v terminu od 18.5.-24.5.2019.

Terme Zreče so zdraviliško športno rekreacijski center v občini Zreče pod obronki Pohorja.

Po prihodu v recepcijo hotela Vital, so nam izrekli dobrodošlico in nam predstavili center in njihovo dejavnost, ter vsebino edukacijskega tedna za diabetike.

Vsako jutro so nam omogočili merjenje sladkorja v krvi in dr. Vojko je delo zelo resno in odgovorno opravljal.

 

Dan smo začeli z jutranjo telovadbo pod vodstvom fizioterapevta v rekreacijskemu bazenu, ali  gibanja na prostem s Šolo zdravja pod vodstvom Slavice.

 

Dopoldan smo nadaljevali s kopanjem v bazenih s termalno vodo bogato s kalcijem in magnezijem, ki blagodejno vpliva na telo, ali savnanjem v »Savna vasi« s finskimi savnami s svojo kristalno in barvno terapijo, savne z vonjem pohorskih zelišč in infra rdeče savne, ki ogrevajo telo z naravnimi vibracijami svetlobe. Med savnanjem smo se razvajali z ležanjem na ogrevanih keramičnih počivalnikih. Vse je popestrila skodelica čaja z rožicami pohorskih travnikov in gozdov.

 

V popoldanskem času smo imeli predstavitev Medgeneracijskega vadbenega parka na prostem, na katerem so gostom, obiskovalcem in domačinom na voljo orodja za naravno in usmerjeno vadbo v prijetnem parku v bližini Term.

Imeli smo organiziran sprehod z osnovami nordijske hoje in si ogledali zanimivosti Zreč, zvečer smo odšli  v vinsko klet Andrejc, kjer smo degustirali vina z okusom sreče izpod Pohorja.

Našli smo tudi čas za trening prstometa in se pripravljali na tekmovanje v Kopru.

 

Udeležili smo se kvalitetnega zdravstvenega predavanja Zdrava hrbtenica, kjer smo se naučili veliko novega.

 

V popoldanskem času smo se odpravili na pohode po okoliških hribčkih in gričkih, se povzpeli na Brinjevo goro, hodili po urejeni  učni poti ob Dravinji, ogledali smo si urejene vodnjake, Petelinekov in Bucijev mlin, Zreško jezero in potok Koprivnico. Narava je lepa, cvetoči travniki s svojim bogastvom kar vabijo.

Srčkova učna pot je prilagojena za vsakodnevno sprehajanje ob jezeru z znamenitostmi.

 

Zvečer smo bili na prireditvi regijsko Maroltovo srečanje odraslih folklornih skupin z zanimivimi koreografijami in na večeru klavirske glasbe.

 

Terme Zreče so zelo urejene in za to urejenost živijo zaposleni in vsi prebivalci, mesto, okoliške vasi, sprehajalne poti, parki kar sijejo od čistoče  in prispevajo k dobremu počutju.

 

 

Dnevi so bili pestri, veliko se je dogajalo,vendar nam  je ostalo še veliko stvari vrednih ogleda, tudi lepotica Rogla nam je bila zaradi novozapadlega snega predaleč. Imamo v planu za drugo leto.

 

 

Zapisala: Stanislava Rozalija Bajuk                                                  Metlika,26.5.2019